FAQ

Frequently asked vraagjes.

Klanten/werkgevers

Is het betalend?

Ja, maar no panic! Wij werken op een no cure no pay basis, je betaalt dus enkel als de ideale kandidaat bij jou een contract ondertekent.

 

Wat doet sympl precies?

Wij pre-screenen honderden kandidaten om 3 top kandidaten te vinden voor je vacature! Zo verlies je geen tijd met eindeloos cv’s bekijken, je kiest gewoon welke functie je wil invullen en wij regelen de rest.

De procedure is heel “sympl” : kandidaten vullen eerst een aantal vragen in en nemen dan een videointerview op, alles gebeurt dus online. Kandidaten krijgen vragen die specifiek gericht zijn op de functie waarvoor ze solliciteren. Tijdens het videointerview krijgen sollicitanten maar één kans om een vraag te beantwoorden, net als bij een ècht interview.

Jij krijgt drie door ons geselecteerde video’s en kiest de ideale kandidaat. Niet tevreden? Dan gaan we op zoek naar een andere geschikte kandidaat. Doordat we volledig online werken, kunnen we sneller werken dan andere rekruteringsbedrijven èn kunnen we meer kandidaten screenen, ook bv kandidaten die nu nog ergens anders aan het werk zijn.

 

Videointerviews? hoe zit het dan met de privacy van de kandidaten?

De videointerviews worden op een veilige server gezet en kunnen niet worden gedownload. Een recruiter bekijkt alle interviews en stuurt enkel de geschikte kandidaten door. Alle video’s worden verwijderd wanneer het recruteringsproces is afgerond en de vacature is ingevuld. Video’s van kandidaten worden niet zonder hun toestemming naar een ander bedrijf doorgestuurd.

 

Hoe vinden jullie kandidaten?

Natuurlijk verschijnen alle vacatures op onze eigen website, voorzien van een catchy titel en de mogelijkheid om onmiddellijk te solliciteren. Daarnaast hebben wij ook specialisten die via de juiste kanalen de juiste mensen vinden!

 

Waarom zou ik rekruteren via een selectiebureau i.p.v. het zelf te doen?

 

Bij sympl krijg je persoonlijke begeleiding in je zoektocht naar een geschikte kandidaat. Wij regelen alles van A tot Y, het enige wat jij nog moet doen is Z: één kandidaat kiezen. Zo verlies jij geen tijd en mankracht aan het lezen van cv’s en voeren van gesprekken! Onze methode heeft namelijk gemiddeld een 1,6 interview to hire ratio waar het marktgemiddelde op 5 ligt. Dat wil zeggen dat onze klanten gemiddeld maar 1,6 kandidaten moeten zien voor ze iemand aanwerven.

Kandidaten/werknemers

Is het gratis?

Ja, aanmelden en solliciteren is volledig gratis! Wij worden betaald door een werkgever als wij de vacature invullen met de ideale kandidaat (wij duimen dus mee dat jij dat bent!).

 

Hoe kan ik me aanmelden?

Neem eerst een kijkje tussen de openstaande vacatures om te zien of je droomjob in de lijst staat.

Ja? Solliciteer! Zo ben je automatisch geregistreerd in de database en zal je ook later nog mails van ons ontvangen.

Nog niet? Registreer je dan op onze homepage. Als je dat gedaan hebt, krijg je een automatische mail om een invulformulier in te vullen zodat wij weten naar welke job je op zoek bent!

Gebruik telkens hetzelfde e-mailadres, zo blijven je gegevens bewaard en kunnen we je steeds makkelijk terugvinden.

 

Kan ik mijn gegevens aanpassen?

 

Als je iets wil wijzigen aan je gegevens of je cv updaten, stuur dan een mailtje naar [email protected].

 

 

Krijg ik dagelijks mails als ik me inschrijf?

Nee, van ons krijg je geen mailbox vol spam. Je ontvangt enkel een mailtje wanneer je in aanmerking komt voor een job of je naar de volgende stap in onze selectieprocedure gaat.

Hoe kan ik me afmelden/uitschrijven?

Je kan je op elk moment uitschrijven uit onze database. Dat doe je door een e-mail te sturen naar [email protected]. Spijt? Je kan je altijd opnieuw registreren via onze website.

 

Krijg ik altijd antwoord?

Ja, beloofd! Binnen de 48 uur krijg je een antwoord op je vraag of een bevestiging van je registratie. Niets gekregen? Check dan zeker je ongewenste e-mail.


Hoe verloopt een videointerview?

Het lijkt ingewikkeld, maar het is heel “sympl”. Je krijgt een vraag – je hebt voldoende tijd om die te lezen – en daarna registreert de camera je antwoord. Daarna een volgende vraag… De vragen zijn typisch vragen die je kan krijgen tijdens een klassieke sollicitatie. Geen stress! Je krijgt sowieso eerst de kans om eens te oefenen!


Hoe bereid ik me voor op het videointerview?

Een videosollicitatie lijkt heel erg op een klassieke sollicitatie; zorg dat je netjes gekleed bent, spreek duidelijk en wees jezelf. Ook de vragen zullen ongeveer hetzelfde zijn, neem rustig de tijd om die te beantwoorden.

Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je extra op moet letten. Zorg dat de belichting goed is, dat je een eenvoudige achtergrond kiest en dat de camera op de goede plek staat.

Voor meer tips, klik hier


Videointerviews? Hoe zit het dan met mij privacy?

Je videointerview wordt op een veilige server gezet en kunnen niet worden gedownload. Wij bekijken alle interviews online en sturen enkel de geschikte kandidaten door naar het bedrijf. Alle video’s worden verwijderd wanneer het recruteringsproces is afgerond en de vacature is ingevuld. Video’s van kandidaten worden niet zonder hun toestemming naar een ander bedrijf doorgestuurd.

 

sympl NV onderschrijft het kwaliteitscharter van Federgon alsook de “Rechten & Plichten van de werknemers en werkzoekenden” van de Gewestelijke Overheidsdienst van Brussel.