Customer Success Stories.

Nieuwsgierig naar hoe bedrijven onze software ervaren? Lees hier hoe onze klanten in no time gloednieuwe werknemers vonden.

"De kennis op het gebied van passief zoekende kandidaten bereiken is de reden dat we voor sympl kozen."
driehoek-sympl
Ive Van der Auweraert
Staffing Distribution Manager

Voor de regio Oost-en West-Vlaanderen waren wij op zoek naar een groot aantal koeriers met het statuut zelfstandige. Als rekruteringspartner zochten wij iemand die een grootschalige marketingcampagne kon opstarten om op een korte tijd zoveel mogelijk mensen te bereiken. sympl slaagde erin om meer dan 150 interessante kandidaten aan te trekken, iets wat ons niet gelukt was in die regio. De campagnes op Facebook & Instagram zijn enorm professioneel wat ook een positieve invloed heeft gehad op onze employer branding.

De software van sympl is eenvoudig en overzichtelijk in gebruik. De goede opvolging en begeleiding maakt dat wij terugkijken op een succesvolle samenwerking.

BD myShopi staat voor huis-aan-huis campagnes voor iedereen. Ze groeide uit tot hét nummer 1 omnichannel activatieplatform van België. 📬

"Dankzij de kennis en ervaring van sympl vonden wij 4 technische profielen."
driehoek-sympl
Stijn Dammekens
Talent Acquisition Specialist

sympl heeft ons geholpen in de moeilijkste fase ... van het rekruteringsproces : het vinden van geschikte kandidaten. De locatie van VPK Packaging Group is niet evident voor alle kandidaten, waardoor bij andere interimkantoren de zoektocht niet succesvol was.

Wij hebben vier verschillende technische functies gevonden dankzij hun innovatieve manier van rekruteren, voor één van die functies vonden we zelfs 3 kandidaten! Het grote voordeel is dat sympl kennis en ervaring heeft om de campagnes op sociale media te optimaliseren. Zo kregen wij veel instroom aan passief zoekende kandidaten, iets wat we misten bij interimkantoren.

VPK Packaging Group is een bedrijf dat actief is in de papiernijverheid, sinds 1935. Ze produceren gerecycleerd papier op basis van oud-papier! ♻️

"sympl hielp ons bij het vinden van een Lab Technician in de haven van Antwerpen."
driehoek-sympl
Stefany Timmermans
HR Manager

Voordat we met sympl samenwerkten deden wij ... onze wervingszoektocht vooral zelf, aangevuld met de hulp van selectiekantoren. De zoektocht naar specifieke technische profielen loopt niet altijd van een leien dakje. De innovatieve aanpak van sympl gaf ons de mogelijkheid om op een professionelere en effectieve manier tot bij de juiste kandidaten te geraken. Zo waren wij op zoek naar een Lab Technician die in shiften moet werken, geen gemakkelijke opdracht. Toch zijn we erin geslaagd om verschillende mensen te vinden die nu reeds een aantal maanden aan de slag zijn bij ons en het super goed doen!

Wij waren aangenaam verrast over het aantal kandidaten, en ook hoe "on target" de verschillende kandidaten waren. Het creatieve team van sympl kroop als het ware in de huid van ons bedrijf om een vacaturepagina te schrijven die helemaal in lijn lag met onze branding. Ook de opvolging tijdens de wervingscampagne en begeleiding met de sympl software was verfrissend. Dit allemaal maakt van sympl een echte meerwaarde.

AmSpec is het grootste inspectiebedrijf in de Verenigde Staten binnen de Olie, Gas, Chemicalien en Agri-industrie. Sinds 2017 is de dienstverlening uitgebreid naar Europa als deel van de internationale opmars. De thuishaven van AmSpec Belgium ligt in de Antwerpse Haven waar meer dan 100 werknemers dag in dag uit hun steentje bijdragen.

"sympl hielp ons al bij de zoektocht naar 16 verschillende profielen, van sales tot administratie tot technieker."
driehoek-sympl
Klaas Vanhee
Head of Growth

Als jong Belgisch bedrijf hebben wij snel ... de Europese markt mogen veroveren. Hierdoor waren wij dan ook dringend op zoek naar nieuwe krachten van sales tot administratie tot technieker, in België, Frankrijk en zelfs Duitsland.

Zelf hebben wij geen HR dienst in huis en hebben we eerlijk gezegd weinig tijd om ons bezig te houden met de instroom aan kandidaten. Hierbij kon sympl ons telkens weer helpen. Zij zorgden voor een groot aanbod aan kandidaten, wij deden de beoordeling en opvolging. Zo konden wij ons rustig bezig houden met de groei van ons bedrijf.

Sindsdien is sympl onze vaste rekruteringspartner, zowel voor functies in België als in het buitenland. Ondertussen staat onze teller al op 16 vacatures via sympl.

Biolectric produceert innovatieve compacte installaties die methaangas omzetten in groene energie op boerderijen. Anders gezegd: ze maken energie van shit 💩.

"sympl vond voor ons bijna 100 kandidaten voor de functie Technicus Detectie Brandbeveiliging."
driehoek-sympl
Eddie Van Raemdonck
Zaakvoerder

Wij zijn een klein bedrijf gevestigd in Evergem ... dat zich specialiseert in brandveiligheid. Toen ik in contact kwam met sympl waren wij al een behoorlijke tijd op zoek naar een zeer specifieke functie : een technicus detectie brandbeveiliging.

Vol goede moed waren we eerst zelf op zoek gegaan: geen resultaat. Dan hebben we de stap naar een interimkantoor gezet: helaas ook geen resultaat. Voor sympl was het de eerste keer dat ze op zoek gingen naar dit type profiel. We waren al snel enorm verrast door de hoeveelheid aan kandidaten die binnenkwamen in het systeem.

Wat ons zo aansprak aan de technologie van sympl was de chatbot. Dit gaf ons de mogelijkheid om al een eerste selectie te maken. Zo konden wij een zeer specifieke vraag stellen om de kennis van de kandidaten te testen. De grote troef van sympl is volgens mij dat zij passief zoekende kandidaten kunnen bereiken. Uiteindelijk heeft er ook een aanwerving plaatsgevonden, wat voor ons de kers op de taart was. Hiermee maakte sympl de zoektocht een succes.

Statamat is actief in de brandbestrijding, detectie, evacuatie, en audits voor brandveiligheid

"In minder dan 30 dagen vonden wij een Calculator dankzij de technologie van sympl!"
driehoek-sympl
Hans Van Hooland
Bestuurder

Dankzij de innovatieve technologie van sympl ... vonden we al snel een Calculator. Een zeer specifieke functie die we via verschillende selectiekantoren nooit gevonden hebben. Als kmo gespecialiseerd in het isoleren en verdichten van platte daken is het niet altijd eenvoudig om the war for talent te winnen van grote spelers op de markt.

De campagnes van sympl zorgden voor een continue instroom aan passief zoekende kandidaten. We kennen de kracht van social media voor rekrutering, al hebben we een goede partner nodig om alles op poten te zetten. Die hebben we gevonden in sympl.

Lumco is al meer dan 100 jaar de specialist in het isoleren en verdichten van platte daken.

tuinen-wirix-success-story
"sympl leerde ons out-of-the-box denken waardoor we een Tuinarchitect vonden."
driehoek-sympl
Philip Wirix
Zaakvoerder

Door onze samenwerking met sympl hebben wij onze ...markt beter leren begrijpen. We hebben geleerd dat we voor onze rekrutering minder in hokjes moeten denken. Voordien waren wij vooral gefocust op kandidaten die het juiste diploma op zak hebben en/of genoeg jaren ervaring hebben. Nu weten wij beter en beoordelen we kandidaten met een open geest. Hierdoor zijn wij met zeer interessante profielen in contact gekomen, die we vorig jaar misschien niet uitgenodigd hadden voor een gesprek.

sympl slaagde erin om kandidaten te vinden die niet actief op zoek waren naar een job. Zelfs een moeilijk profiel zoals een Tuinarchitect was voor hen geen probleem. Na 30 dagen konden wij dankzij de technologie van sympl, in zee gaan met een Tuinarchitect. Deze vernieuwende manier van rekruteren kunnen wij iedereen aanraden.

Tuinen Wirix neemt tuinen van A tot Z onder handen. Met reeds 13 jaar ervaring kennen ze de kneepjes van het vak.

"Dankzij een nationale campagne via sympl vonden wij 7 Commercieel Adviseurs voor onze lokale vestigingen."
driehoek-sympl
Sophie Van Oers
Recruiter

Wij zijn bij sympl terechtgekomen tijdens ... onze zoektocht naar verschillende Commercieel Adviseurs. Hypotheekwinkel is snel aan het groeien waardoor er op korte tijd veel nieuwe lokale vestigingen de deuren openen. sympl gaf ons de mogelijkheid om zeer regionaal gebonden te rekruteren. Onze franchisenemers hebben zelf weinig kennis en ervaring met HR. Hierbij kon sympl ons enorm helpen.

Door de advertenties op sociale media kon sympl een groot publiek bereiken. Op die manier kwamen wij in aanraking met kandidaten die wij op het eerste zicht misschien niet in overweging hadden genomen.

De gebruiksvriendelijkheid van hun systeem, de goede tussentijdse opvolging en de hoeveelheid aan kandidaten maakte het voor ons een succesvolle samenwerking. Ook werd er steeds geluisterd naar ons. Als we feedback gaven werd daar telkens iets mee gedaan. Na de vier campagnes zijn er uiteindelijk 7 kandidaten gestart bij Hypotheekwinkel.

Hypotheek.winkel is de expert op gebied van woonkredieten en heeft meer dan 100 vestigingen in Vlaanderen!

customer-success-story-pizzahut
"De social media campagnes leverden ons niet enkel kandidaten op, maar ook brand awareness."
driehoek-sympl
Anne-Laure De Winter
Recruiter

Voor onze twee vestigingen in Zemst en Limburg ... waren wij dringend op zoek naar Shift Leaders. sympl heeft ons uitstekend geholpen bij het vinden van gemotiveerde kandidaten. Het team van sympl bestaat uit echte experts op het vlak van data-driven recruitment. Op basis van onze feedback konden ze de campagne meermaals optimaliseren om zo nog gerichter op zoek te gaan naar Shift Leaders.

De social media campagnes leverden ons niet enkel kandidaten op, maar zorgden er ook voor dat onze nieuwe vestigingen in de picture werden gezet. Twee vliegen in één klap. Van kandidaten kregen wij de positieve feedback dat ze deze manier van solliciteren erg origineel en gemakkelijk vonden.

Pizza Hut heeft meer dan 12.000 restaurants in 86 landen… Ze serveren 's werelds beroemdste pizza's.

customer-success-story-nationale-loterij
"In slechts twee dagen hebben we 108 kandidaturen ontvangen dankzij de zeer gerichte advertenties op Facebook en Instagram van sympl."
driehoek-sympl
HR Business Partner

sympl is geen standaard rekruteringsbedrijf. ... Bij Nationale Loterij waren wij op zoek naar profielen met specifieke FMCG ervaring. Dat soort profielen solliciteren vaak niet als eerste bij een bedrijf als het onze. sympl hielp ons door deze profielen te targeten met gerichte advertenties op Facebook en Instagram.

Dankzij de gebruiksvriendelijke software van sympl konden de Hiring Managers de eerste screening doen. Nadien volgden onze HR Managers de procedures op. De snelheid van hoe dit alles te werk ging was een positieve ervaring.

De Nationale Loterij is één van de 64 Top Employers Belgium 2019. Zij weten dat organisaties gemaakt worden door mensen! 🚀

omslag-wzc-nottebohm-customer-success-stories
"sympl is zeer sterk in het bereiken van kandidaten die niet op zoek zijn naar een job."
driehoek-sympl
Geert Deschacht
Directeur

Dankzij sympl vonden wij ... na twee weken een Diensthoofd Leefgroep voor ons woonzorgcentrum in Antwerpen. Wij zijn zeer aangenaam verrast door de snelheid van het aanwervingsproces.

sympl slaagde erin om onze waarden te vertalen in succesvolle social media campagnes. Op die manier vonden wij kandidaten die perfect passen binnen onze visie. Dankzij deze innovatieve manier van rekruteren, kwamen wij in aanraking met kandidaten die wij hiervoor niet konden bereiken. Van de kandidaten kregen we de feedback dat het een zeer fijne manier was van solliciteren.

WZC Nottebohm creëert een warme thuis voor elke bewoner. Ze streven dagelijks naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven.

Onze klanten

Waar we reeds kandidaten vonden:

sympl-worldmap

Interesse om personeel te zoeken via sympl?

sympl online recruiting logo

Online Recruitment Bootcamp

Meer dan 6509 HR-professionals hebben zich al ingeschreven en ontvangen tweewekelijks tips rond online rekrutering. 🚀 Jij ook?