Infographic: Binnenkort een sollicitatie in sales? Bereid je voor met onze vragenlijst!

Je werkt in sales en hebt binnenkort een sollicitatie. Bereid je goed voor, want in deze sector zul je veel gedragsvragen krijgen 💬. Recruiters vinden het namelijk ontzettend belangrijk dat je over “soft skills” beschikt. 

Hoe meer je hebt voorbereid, hoe zelfzekerder je zal overkomen tijdens de sollicitatie. Hieronder sommen wij 10 vragen op die je kunnen helpen tijdens je voorbereiding. Zo kan jij je interview acen 🎾

sales-sollicitatie-voorbereiden

De eerste indruk tijdens de sollicitatie is cruciaal 👀

Zoals bij elke sollicitatie, heb je ook in deze sector slechts weinig tijd om een eerste goede indruk te maken. Wees je dus bewust van het beeld dat je achterlaat. 
Het is daarom essentieel dat je goed voorbereid aankomt op je sollicitatie. Zoek dus op voorhand meer informatie op over het bedrijf zelf, en blik ook terug op je eigen ervaringen in sales .

Detective mode on 🕵

Ga voor je sollicitatie na wat het bedrijf juist aanbiedt en op welke problemen zij een oplossing bieden. Ook kijk je best naar hun missie, en hoe jij daarin past 📃. Zoek zeker op wie hun voornaamste klanten en concurrenten zijn. Voer dezelfde analyse ook uit voor hun 3 grootste concurrenten. Ten slotte kan je nog onderzoeken wat experts in dezelfde sector over het bedrijf zeggen. Zo toon je dat je het bedrijf en de markt kent en hebt onderzocht 📈.

Je zult hoogstwaarschijnlijk tijdens de sollicitatie ook vragen krijgen over jouw eigen ervaringen en karaktertrekken. Hierbij is het belangrijk dat je concrete voorbeelden en cijfers kan geven als bewijs.

Tot slot, kan je ook nog je prestaties overlopen waar je het meest en minst trots op bent. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke stappen heb jij ondernomen en waarom?
  • Wat was het probleem juist?
  • Wie was er nog bij betrokken?
  • Wat was het resultaat?

Ready? Set. GO!

Ben je momenteel op zoek naar een job? Sympl kan je helpen!

Simply recruit passive candidates on social media

Start your free 14 day trial of our software today