Infographic: Sollicitatiegesprek: 5 vragen die je zelf kan stellen

Veel kandidaten zien een sollicitatiegesprek als een stresserend examen. 😰 In de praktijk hoort het eerder een gesprek te zijn tussen de werknemer en de kandidaat.  Door zelf vragen te stellen toon je dat je echt geïnteresseerd bent in de functie en worden bepaalde zaken zoals bv. de bedrijfscultuur 👔 of de belangrijkste waarden van het bedrijf direct duidelijker voor jou.

Neem zelf initiatief tijdens het sollicitatiegesprek

Je hebt net een e-mail ontvangen dat je door mag naar de tweede ronde: het sollicitatiegesprek. Het is nu enorm belangrijk om tijdens dat sollicitatiegesprek zelf initiatief te nemen. Stel de recruiter een aantal vragen over de functie en/of het bedrijf. Wij hebben je al een beetje geholpen met onderstaande infographic waar wij je uitleggen welke vragen je zelf kan stellen tijdens een sollicitatiegesprek.

5-vragen-geslaagd-sollicitatiegesprek

Stress voor dat sollicitatiegesprek?

Heb je toch nog steeds een beetje stress voor het sollicitatiegesprek dat gaat komen? Wij helpen je graag met een goede voorbereiding.  Zo zijn er een aantal standaard sollicitatievragen die bijna elke recruiter stelt. Onze boodschap voor jou: bereid je goed voor door na te denken over welke vragen je zelf gaat stellen en wat je gaat antwoorden op moeilijke sollicitatievragen.

Veel succes van het sympl team.

Go and get that job! 💪

Ben je momenteel op zoek naar een job? Sympl kan je helpen!

Simply recruit passive candidates on social media

Start your free 14 day trial of our software today