The importance of Employee Generated Content in recruitment

Dankzij de digitale transformatie en sociale media is user-generated content (UGC) een big thing. 92% van de consumenten vertrouwt namelijk de online content van vrienden, collega’s of familie meer dan de brand messages van bedrijven. 🤯 Maar wist je dat er een variant van die UGC bestaat voor werknemers? De employee generated content (EGC) is voor de meeste bedrijven jammer genoeg nog een ver van hun bed show… 😴

Wat is Employee Generated Content (EGC)?

Zoals de naam het al een beetje verklapt, slaagt employee generated content op alle vormen van content die door je werknemers zelf gecreëerd en gedeeld worden op sociale media. Het kan over video’s, foto’s of blog posts gaan, maar ook hun mening over de mission statement van je bedrijf, en de producten en diensten die je aanbiedt behoren daartoe. We worden vaker blootgesteld aan EGC dan dat we beseffen. Denk maar eens aan de Instagram post die een vriend van je online plaatste over zijn eerste dag op zijn nieuwe job. Of die ene Instagram story over het al dan niet grote assortiment aan broodjes in de bedrijfscafetaria die je nicht postte. 🌭 98% van de werknemers gebruiken op z’n minst één sociale medium voor persoonlijk gebruik, 50% van hen plaatst ook regelmatig berichten over zijn of haar werk/bedrijf. Something to think about…

7 reasons why

1. Credibility and trust. Als consumenten zijn we er ons volledig van bewust dat bedrijven er alles aan doen om onze aandacht te trekken (of eerder te kopen). Ons wantrouwen tegenover de bedrijven en hun gesponsorde boodschappen groeit daarom ook snel. We vertrouwen liever wat onze peers, familie en vrienden online plaatsen. Pas op want we can smell fakeness en hebben het als de bliksem door als de boodschap geforceerd is! ⚡️ Alle berichten moeten dus uit vrije wil geplaatst zijn.

2. Storytelling. Let’s be real, we hebben het liever als zaken in verhaalvorm aan ons gebracht worden. Een blog over hoe een horloge met activity tracking iemand inspireerde om zijn loopschoenen aan te trekken en een halve marathon uit te lopen, ontroert en inspireert ons meer dan een saaie webpagina over de technical features van het horloge.

3. Employer branding. Ook al gaat het niet expliciet over hoe het is om voor jou te werken, het zien dat je werknemers in het algemeen positief zijn over je bedrijf is een krachtige boost voor je rekruteringsstrategie en employer brand. 🙌🏼

4. Fresh content perspectives and ideas. Terwijl marketing essentieel is voor het creëren van content, kunnen andere departementen (of gewone werknemers) nieuwe ideeën en perspectieven aanvoeren. Het toont ook aan dat je bedrijf open staat voor innovatie en creativiteit aanmoedigt.

5. Reduce marketing costs. Wie houdt er nu niet van om geld te besparen? Aan de hand van employee generated content bespaar je geld die je normaal gezien uitbesteedt aan -vaak dure- advertenties. Het organisch bereiken van je doelgroep en het reduceren van kosten = twee vliegen in één klap! 💸

6. Grow brand visibility. Als je bedrijf 100 werknemers heeft en slechts 10% daarvan aan EGC doen, heb je toch al 10 extra mensen die over je bedrijf schrijven en vertellen. Zo wordt je company message via verschillende sociale netwerken verspreid en groeit je brand visibility.

7. Benefit for the employees.What’s in it for me?” is de vraag die we ons meestal stellen. Wel, als werknemer hebben zij ook voordeel bij het plaatsen van employee generated content. Het zorgt voor een gevoel van verbondenheid met je bedrijf en het helpt bij het creëren van een personal brand.

5 ways how

1. Educate employees. 👨🏻‍🏫 De meest effectieve manier om je werknemers aan te moedigen om employee generated content te maken, is om hen nieuwe zaken aan te leren. De meeste werknemers zijn namelijk onzeker over wat wel of niet mag gedeeld worden. Toon daarom voorbeelden van goede EGC posts en verduidelijk waarom. Moedig hen vervolgens ook aan om te interageren op de berichten van collega’s en leer hen aan welke hashtags te gebruiken om je bereik te vergroten.

2. Set out clear guidelines. Indien je bang bent dat je personeel je bedrijf zal schaden met hun “creativiteit”, stel dan duidelijke grenzen op. Vergeet niet dat de meerderheid van je werknemers dagelijks gebruik maakt van sociale media, zij weten dus meestal wel wat door de beugel kan en wat niet. We raden daarom aan om geen boek te schrijven over de do’s and don’ts, maar enkele heldere regels doen geen kwaad. Denk bijvoorbeeld aan welke woorden je liever niet gelinkt ziet aan je bedrijf, welke foto’s en video’s gebruikt kunnen worden…

3. Have an approval process. ✅ Het is natuurlijk belachelijk om elke tweet of Instagram stroy goed te keuren, dat weten we ook. Maar als er ietswat grotere stukken over je bedrijf geschreven worden, lijkt het ons toch best dat je ze even naleest.

4. Allow different content types. Niet elke werknemer is een vlotte schrijver of een topfotograaf. Maak het daarom mogelijk dat alle types van content welkom zijn, zoals foto’s, vlogs, kunstwerken, animatie, muziek…

5. Have an employee hashtag. #️⃣ Een employee-exclusive hashtag is een van de beste manieren om content bijeen te groeperen en om berichten van andere collega’s terug te vinden. Die hashtag kan je dan vervolgens promoten op je website of sociale media kanalen zodat iedereen van het bestaan afweet.

Nog een kleine tip…

Wil je dat je employee generated content echt slaagt? Houdt je marketing team er dan weg van. 🙅🏽‍♀️ Zij willen namelijk graag de touwtjes in handen hebben van alles wat in de naam van je bedrijf de wereld ingezonden wordt. Zoals we eerder al zeiden, merken de nieuwe generaties (Y en Z) zeer snel op wat fake en geforceerd is. Moderne consumenten willen geen gecensureerde en gefilterde berichten zien, maar eerder authentieke verhalen die aantonen wie je bedrijf echt is.

Het enige wat ons rest te zeggen is: waar wacht je op?

Ben je momenteel op zoek naar werknemers? Sympl kan je helpen!

sympl online recruiting logo

De war for talent winnen met Data!?

Download dan onze whitepaper met tips & tricks voor data-driven recruitment!