Candidate Nurturing: De sleutel tot een succesvolle recruitment strategie

💭Stel je voor: een kandidaat ziet een advertentie voor een bepaalde vacature die hem écht interesseert, maar de kandidaat is niet helemaal zeker van zijn zaak. Daarnaast vertelt de advertentie niet veel over het bedrijf. De kandidaat klikt dus op de advertentie, maar doet hier verder niets mee. Het proces valt stil. 

Candidate Nurturing voorkomt deze situatie compleet. Het is de beste tool die recruiters hebben in hun strategie-toolkit. We leven in een generatie van jobhoppers en passieve kandidaten, waarbij Candidate Nurturing een absolute must is voor recruiters.

Wat is Candidate Nurturing?

Candidate Nurturing is een recruitment-strategie die ervoor zorgt dat je passieve kandidaten ook kunt bereiken via e-mailing, text recruitment en gericht adverteren. Dit gebeurt aan de hand van persoonlijke, gerichte content die op maat gemaakt is om aan de behoeften van de potentiële kandidaat te voldoen.

In the long run🏃, is het de bedoeling dat je je kandidaat ‘nurtured’ zodat zij in de toekomst gaan solliciteren. 70% van de arbeidsmarkt gemaakt is van passieve kandidaten. So let’s get Nurturing!

vrouw met lang haar spreekt de woorden i'm very nurturing kind of uit

Waarom heb je Candidate Nurturing nodig?

Wist je dat 53% van de bedrijven geen e-mail nurture campagnes uitstuurt naar hun kandidaten? En wist je dat 33% van de kandidaten graag een automatische mail binnenkrijgt wanneer ze hebben gesolliciteerd?

Passieve kandidaten zijn in de meerderheid, het spreekt dus voor zich dat je een grote focus van je strategie hierop moet leggen. En hoewel dit niet altijd even makkelijk is, helpt Candidate Nurturing hier enorm bij. 💁 Daarnaast verbetert het je candidate experience.

Hoe doe je aan Candidate Nurturing?

Loop even in de schoenen van je potentiële kandidaat. Zij zetten onbewust allemaal dezelfde stappen in het rekruteringsproces: Awareness, Education, Consideration & Decision. Voor elk van deze stappen kun je bepaalde content creëren die ervoor zorgt dat je de kandidaat ‘nurtured’

Onderstaande grafiek legt uit hoe je per stap verschillende soorten content kunt maken via verschillende kanalen.

candidate-nurturing-sleutel-tot-succes

Key to success

Er is geen reden waarom je niet aan Candidate Nurturing zou doen. Probeer dus snel deze strategie eens toe te passen. 💨

Binnen no time krijg jij een overvloed van relevante kandidaten!

Ben je momenteel op zoek naar werknemers? Sympl kan je helpen!