Hoe weet je of je vacature aantrekkelijk genoeg is?

Wanneer je iemand wil rekruteren, denk je automatisch aan het schrijven van een vacature en deze op jouw website te plaatsen. Dat is inderdaad een goed begin, maar dan ben je eigenlijk nog maar halverwege. Weet je hoeveel mensen jouw vacaturepagina bezoeken? Of hoe lang ze blijven? Neen? Don’t worry, wij nemen jou bij de hand om dit te ontdekken!

Why bother?

Een aantrekkelijke vacaturepagina in de war for talent geeft je uiteraard een streepje voor. Jij kan die pagina heel mooi en tof vinden, maar dat betekent niet dat jouw potentiële sollicitanten het daarmee eens zijn. 👀Beauty is in the eye of the beholder, en dat geldt ook voor jouw vacaturepagina. Om te weten of die inderdaad aantrekkelijk is, dien je rekening te houden met een aantal metrics zoals het aantal bezoekers en de duur van het bezoek.

Beste vriend

Let me introduce you to your new best friend: Google Analytics! Met deze handige online tool kan je tal van interessante metrics, zoals het aantal bezoekers op je vacaturepagina, analyseren. Google Analytics is een stukje code dat je installeert op je website en dat vervolgens onder andere bijhoudt hoeveel bezoekers er op je website komen en hoe lang ze gemiddeld blijven. Wat wil je nog meer?! Hieronder een voorbeeldje van hoe je met Google Analytics de prestatie van jouw vacatures kan analyseren!

aantrekkelijkheid-vacaturepagina

Name of the game

Google Analytics installeren is echt essentieel wanneer je data-driven recruitment wil toepassen, you can’t live without it. Installeer dit stukje code zelf als je websites kan bouwen met je ogen dicht of vraag het aan je developer. Ga je een uitdaging niet uit de weg? Dan kan je hier de instructies van Google zelf nalezen! 🤓

Een goed begin is het halve werk

Zo, nu weet je hoe je kan nagaan of jouw potentiële sollicitanten jouw vacaturepagina wel écht aantrekkelijk vinden. Bepaalde metrics, zoals het aantal bezoekers, geven jou dat inzicht. Vanaf het begin van je rekruteringsstrategie kan je best Google Analytics installeren aangezien deze tool jouw beste vriend wordt bij het analyseren van verschillende metrics! 👏

Een peuter die haar duim opsteekt en zegt

Wil je meer weten over data-driven recruitment? 📊

Download dan hier onze whitepaper!

Ben je momenteel op zoek naar werknemers? Sympl kan je helpen!

sympl online recruiting logo

De war for talent winnen met Data!?

Download dan onze whitepaper met tips & tricks voor data-driven recruitment!