Verpleegkundige in een woonzorgcentrum, alleen maar voordelen!

Ben jij iemand die altijd anderen op de eerste plaats zet en voldoening krijgt uit het zorgen voor anderen? 🤗 Tover jij graag een glimlach op het gezicht van ouderen? Ontdek welke voordelen de job van verpleegkundige in een woonzorgcentrum jou te bieden heeft!

1. Begeleiding

Ben jij een startende verpleegkundige met een passie voor ouderenzorg, maar heb je een beetje last van startvrees? Die slapeloze nachten zijn nu voorbij! Woonzorgcentra zorgen meestal voor een excellente begeleiding van startende verpleegkundigen. Begeleiding van start to finish waarbij de starters ondersteund worden gaandeweg komt vaak voor. 🏁

2. Een goede work-life balance

Slechts één keer op vier weekends sta je paraat om de bewoners de nodige zorg te bieden. Zo heb je nog tijd voor je huisje, boompje, tuintje. 🏡 Bovendien bepalen de verpleegkundigen zelf hun werkregime aangezien het team zelf de roosters bepaalt. Op een manier dat iedereen al fluitend naar het werk komt natuurlijk.

3. Een familiale werksfeer

In een woonzorgcentrum heerst vaak een familiale sfeer, vooral op de manier waarop er met de bewoners wordt omgegaan. De verzorging van de ouderen gebeurt op een manier zoals de verpleegkundigen hun eigen ouders zouden verzorgen. Niet alleen hebben de verpleegkundigen een gouden hart voor de zorgsector, ook de bewoners hebben elks een plaatsje in hun hart! 💛 Op deze manier zorgen ze voor een cosy thuis voor alle bewoners.

4. Een uniek profiel

Communicatief in de omgang met de ouderen is het kenmerk van een verpleegkundige in een woonzorgcentrum. De bewoner is king, klantgerichtheid draagt de verpleegkundige dan ook hoog in het vaandel. Een verpleegkundige in een woonzorgcentrum is ook leergierig: blijven bijscholen door het volgen van opleidingen is de standaard. 🤓Zichzelf helemaal kunnen plooien in een koffer staat niet op het lijstje van eigenschappen van een verpleegkundige, flexibel zijn in de figuurlijke zin wél.

5. Een hechte band met de bewoners

Een verpleegkundige in een woonzorgcentrum verzorgt geen patiënten, maar bewoners van het centrum. De bewoners zijn niet gehaast waardoor er tijd is voor een babbeltje. Ook animatie mag niet ontbreken in een woonzorgcentrum, verschillende activiteiten worden georganiseerd zodat de bewoners een leuke tijd beleven. Niet die hectische drukte van op een spoeddienst, maar de tijd nemen om met de bewoners een hechte band op te bouwen terwijl je hen exact geeft wat ze nodig hebben. 💕

6. Een uitdagende takenpakket

De verpleging van de bewoners behoort uiteraard tot het takenpakket van een verpleegkundige in een woonzorgcentrum: zorgen voor de medicatie, wonden verzorgen, waakhond zijn van de hygiëne, palliatieve verzorging enzoverder. 💉 Verder staan ze op elk moment van de dag klaar voor de bewoners. Een huis zonder fundering blijft niet overeind, een woonzorgcentrum zonder administratie en rapportering ook niet. Als verpleegkundige houd je dan ook de zorgdossiers up-to-date.

A perfect match?

Verpleegkundige in hart en nieren én een gouden hart voor ouderenzorg? Dan is de functie van verpleger of verpleegster in een woonzorgcentrum echt jouw ding! Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet oefen jij binnenkort al fluitend jouw droomjob uit. 🎶

Ben je momenteel op zoek naar een job? Sympl kan je helpen!

Simply recruit passive candidates on social media

Start your free 14 day trial of our software today