Software Engineer en groene energie, a winning team

Als Software Engineer ben je,-uiteraard , dag in dag uit bezig met het programmeren van software. Codes schrijven kan je ondertussen al met je ogen dicht. Zelfs je dromen zijn gevuld met big data of the internet of things. Maar, heb je er ooit al eens over nagedacht dat je met jouw software kennis de wereld groener kan maken? 💚 Bij een bedrijf dat duurzame energie produceert, is software en groene energie namelijk a winning team!

Where software meets a greener future

Biolectric is zo’n bedrijf en bouwt met haar duurzame energieoplossing aan de toekomst van de agro- en energiesector. Met hun innovatieve installaties zetten ze namelijk methaangas op boerderijen om in duurzame energie. In other words zetten ze 💩om in ⚡! Zonder Software Engineers is de puzzel niet compleet: ze bouwen de brug tussen de hard- en de software.

Een steentje bijdragen

Ook als Software Engineer kan jij zorgen voor een groenere toekomst, door aan te slag te gaan bij een groen bedrijf. Hoe gaat dat nu juist in zijn werk? Je programmeert met één doel: to make the world a better place. 🌍Je bouwt software om de productie van duurzame energie draaiende te houden.

Tell me more!

Als Software Engineer bij een groen bedrijf bouw je vooral nieuwe software. 🏗️ Je programmeert software voor de sturing van de hardware van de biogasinstallaties, denk maar aan sensoren, pompen, verbrandingsmotoren, … . Ze zeggen al wel eens dat de liefde van een software engineer door big data gaat. Bij een groen bedrijf vertaalt dat zich naar het maken van big data analyses van de sensorgegevens!

Op de boerenbuiten

Werken als Software Engineer bij een groen bedrijf houdt ook in dat je een unieke werkplek hebt. Je bent namelijk niet vastgeketend aan jouw bureau. Integendeel, een deel van je job is om jouw codes uit te testen in the field. 🚜 En dit bedoelen we letterlijk: je test jouw codes op de boerderij. Zo zorg jij dat de ervaring van de klanten met hun biogasinstallatie zonder bugs verloopt!

The sky is the limit

Software Engineers zijn vaak ook perfectionistisch, ze zijn altijd op zoek naar hoe iets beter kan. Bij een groen bedrijf heb je ook de kans om te streven naar perfectie! Bijvoorbeeld door constant te zoeken naar nieuwe algoritmes voor een betere ondersteuning in de besturing van de biogas centrales. 🕵️‍♂️

Dreamjob

Als Software Engineer bij Biolectric krijg je de kans om te programmeren for a better future. Door elke dag te sleutelen aan de software van de installaties, draag je jouw steentje bij aan een groenere toekomst. Do we need to say more?! Bekijk de vacature voor Software Engineer bij Biolectric en wie weet oefen jij binnen de kortste keren jouw droomjob uit! 💚

Zin om aan de slag te gaan als Software Engineer bij Biolectric?