What’s it like to be a Senior Accountant?

Netwerken, altijd fun and games. Tot iemand je vertelt dat hij of zij Senior Accountant is en dat jij geen flauw idee hebt wat dat betekent en dat is best wel awkward. Wil je gewoon kunnen genieten van een hapje en een drankje en lekker kunnen meepraten? 🍸We’ve got you covered. Lees hier wat een Senior Accountant nu precies doet

Accounting of auditing?

De naam zegt het eigenlijk al zelf: accounting📒Senior Accountants voeren diverse correcties uit en maken de voorbereidingen voor financiële rapporteringen. Daarnaast bestaat hun takenpakket uit: 

  • het inboeken van betaalbestanden
  • het klaarzetten van betaalbestanden
  • het rapporteren van maandelijkse boekingen
  • het opstellen van jaarafsluitingen 

Je hoort het al, een Senior Accountant houdt zich voornamelijk bezig met de boekhouding. Hoe ziet een dag van een Senior Accountant er uit, doen ze meer dan alleen boekhouden?

Een dag in het leven van...

Triiiing. ⏰ Net zoals iedereen staan ze ‘s ochtends op om naar hun werk te gaan. Maar wat gebeurt er daarna? Een Senior Accountant behandelt dagelijks de vragen van klanteneverything to keep them happy. Daarnaast voeren ze ook controle uit op de werkzaamheden van de juniors. “Is dat niet wat eentonig?”, hoor ik je denken. Neen, want geen elke dag is dezelfde voor een Senior Accountant! Elke dag zijn er dringende zaken die moeten opgelost worden om klanten tevreden te houden. Een dag als een Senior Accountant is als een doos met pralinnekesyou never know what you’re gonna get!

man and woman sitting on a bench and talking

Senior = oud?

Zijn seniors senioren? Neen, senior betekent niet dat deze mensen grijze haren hebben. 👵🏻De term senior in de jobtitel verwijst naar het feit dat Senior Accountants instaan voor het beheren van dossiers van A tot Z met de hulp van juniors. Zijn de juniors dan zoals de little helpers van de kerstman? 🎅🏻 Natuurlijk niet! De senior stuurt gewoon de juniors aan en coacht hen. Ze nemen de juniors als het ware onder hun vleugels. Hoe zien Seniors er dan eigenlijk uit?

What should I wear?

Met zo’n fancy jobtitel als Senior Accountant denk je waarschijnlijk ook meteen aan een iets oudere man in een strak pak. 👔 Zoals we hierboven al hebben opgeklaard, verwijst de term senior niet naar de leeftijd maar naar de begeleiding die ze geven aan de juniors. Zet nu ook maar dat stereotype beeld over de outfit uit je hoofd: een Senior Accountant is just like you and me, ze komen gewoon in een jeans en T-shirt naar het werk! Geen stijve harken dus!

Wist je dat...

… Senior Accountants eerder voor sparen kiezen dan beleggen? 💸 Zij verkiezen sparen omdat het weinig risicovol is én omdat ze de tip geven om eerst reserve op te bouwen en daarna eventueel nog te beleggen. Zo kan je eerst mooi dat potje goud aan het einde van de regenboog vullen voor je van de klif springt! 🌈

Totally up-to-date!

Nou dat was het dan! Nu je weet wat de job van Senior Accountant precies inhoudt, kan je weer meepraten op het volgende netwerkevent! Lijkt deze job wel iets voor jou? Check dan hier onze vacatures en wie weet join jij wel het team van Senior Accountants! 💼

Ben je momenteel op zoek naar een job? Sympl kan je helpen!

Simply recruit passive candidates on social media

Start your free 14 day trial of our software today