Ben jij een geboren Assistant Manager én voel je je thuis in de horeca?

Heb jij geen flauw idee wat een Assistant Manager in de horeca juist doet? Misschien iemand die alles voorproeft, de wijnkaart uittest of het kampioenschap van plateaudragen heeft gewonnen? 🍷Neen, een Assistant Manager in de horeca is veel meer dan dit! Wij klaren het graag even voor je uit in onze blogpost!

Een perfectionist

Een Assistant Manager checkt alles tot in de puntjes. Zo checkt hij aan het begin van zijn dag de cijfers van de vorige dag, zijn mailbox, de forecast van de dag en het uurrooster. Geen horecazaak zonder ingrediënten natuurlijk, de Assistant Manager kijkt ook de planning van de bestellingen en de leveringen na. 🚚

Een waakhond

Catching! Een Assistant Manager waakt over het wisselfonds. 💸Hij sluit de kassa af, doet de boekhouding en de dagelijkse administratie. Daarnaast ziet hij er ook op toe of bij het sluiten van de zaal alles is zoals het hoort.

Een leider

Een Assistant Manager in de horeca is een echte leeuw. 🦁Hij leidt zijn team en zorgt voor een goede samenwerking tussen de keuken en de zaal. Door een goede aansturing van zijn teamleden, walsen ze over de zaal om de klanten zo goed mogelijk te bedienen.

Een teamplayer

Peopleskills zijn onmisbaar voor een Assistant Manager, hij moet namelijk medewerkers vinden én binden. Daarnaast zorgt hij voor positieve energie in de zaak: door te geloven in mensen en hun prestaties te erkennen. Verder is hij ook een echte teamplayer: hij zorgt ervoor dat iedereen elkaar helpt en steunt. De belangrijkste tool van een Assistant Manager is namelijk zijn team! ⚒️

Een tovenaar

Een Assistant Manager verwelkomt bij het begin van de dag de klanten door de deuren van de zaak open te zetten. Hij tovert een smile op het gezicht van de klanten én zorgt ervoor dat ze hun buikje rond eten. 😋Samen met het team zet de Assistant Manager de klant elke dag centraal!

Een doener

Handen uit de mouwen steken is écht iets voor een Assistant Manager. 👐Hij helpt met de bevoorrading in de zaak en werkt operationeel mee om elke klant van een hapje en tapje te voorzien. Een Assistant Manager plaatst ook bestellingen, een horecazaak zonder eten of drinken is zoals een café zonder bier, not done dus!

Een manusje van alles

Van alle markten thuis is dé beschrijving van een Assistant Manager. Hij weet veel over de sociale wetgeving, logistiek en voorraadbeheer, financieel beheer en kostenbeheersing én sales. 🤓Verder verzorgt hij ook de veiligheid, het welzijn en de hygiëne, hij zorgt ervoor dat de klanten van de vloer kunnen eten!

Een Assistant Manager in de horeca is kortom zoals een piloot, hij bewaart over alles in de zaak het overzicht en stuurt bij waar nodig. 👨‍✈️Elke dag zorgt hij voor een veilige landing door gastvrij te zijn én zijn team goed te begeleiden.

Sta jij te popelen om aan de slag te gaan na het lezen van deze blog? Bekijk dan zeker onze vacaturepagina. Misschien staan er wel enkele uitdagende vacatures op en kan jouw vlucht als Assistant Manager opstijgen! ✈️

Ben je momenteel op zoek naar een job? Sympl kan je helpen!